TEKNIK membuka MATA BATIN

TEKNIK membuka MATA BATIN.
MEMBUKA MATA KETIGA
'THIRD EYE'

( Pembukaan Indra Ke Enam ) http://menjaro.blogspot.com/

Anda melihat dunia luar dengan menggunakan mata fizik anda, imej yang di pancarkan pada retina mata merupakan aktiviti neurotransmitter atau rangsangan eletrik biologi, merupakan alat untuk otak berkomunikasi dengan mata. Emej yang terbentuk adalah terbalik. Otak mempunyai kemampuan untuk mencerna emej tersebut dalam bentuk seperti apa yang kita lihat pada hari ini.

Kita lupa bahawa manusia memiliki satu lagi mata. Telah di kenali manusia sejak zaman dahulu lagi, cuma kita tidak menyedarinya dengan minda yang terbuka. Ahli sains menamakanya 'Pineal Gland' ahli kerohanian menamakanya 'mata batin'. Dengan mata ketiga ini juga kita melihat dunia dalam dan luar diri kita dengan lebih jelas bahkan melampaui penglihatan dimensi ketiga. Mata ketiga terletak pada tengah tengah otak kita. 

Fungsi sebenar kelenjar misteri masih menjadi penelitian dan kajian ahli philosophers dan Spiritual diseluruh dunia. Orang Yunani Kuno percaya bahawa pineal gland atau mata ketiga ini mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan kecerdasan, menurut kepercayaan mereka disinilah terletaknya jiwa yang merupakan pusat pengendalian diri. Mata ketiga ini dapat di aktifkan dengan meningkatkan kekuatan eletrik biology, cahaya, bunyi dan mengendalikan irama gelombang otak. Mata ketiga ini bekerja secara harmoni bersama kelenjar hypothalamus , bertanggung jawab mengendalikan fungsi tubuh bertindak sewaktu lapar, keinginan seksual, jam biologi dan suhu badan. Bila mata ketiga
terbuka anda akan merasakan ada sedikit tekanan pada bahagian belakang kepala. Menurut kajian ahli sains, tekanan dan terbukanya mata ketiga ini berlaku apabila anda menghubungkan otak dengan gelombang-gelombang tertentu.

Penemuan tentang kewujudan mata ketiga dan fungsinya merupakan sebuah pengetahuan baru bagi ahli psysiological. Sedangkan penemuan ini telah lama berkembang menjadi sebuah pelajaran bagi tradisi sufi, mistik dan esoterik, menurut tradisi ini hubungan antara pertengahan otak hingga kekawasan dua alis mata merupakan jendela antara dua dunia, dunia rohani dan dunia fizikal. Ini dapat di lihat dengan jelas dalam ibadah solat.

Dengan mempertimbangkan kekuatan dan hubungan mata ketiga dengan alam kerohanian yang boleh di capai oleh manusia. Maka kita melihat betapa pentingnya mata ketiga ini di beri perhatian utama, untuk memperolehi kemampuan kekuatan supernatural. Mata ketiga dapat melihat sesuatu di sebalik mata yang menjadi panca indera kita selama ini.

Kelenjar pineal atau mata ketiga mengandungi peta untuk otak bekerja dengan sempurna. Terutama dalam membentuk layar batin dalam minda. Membantu minda bekerja dalam bentuk visual. Pembentukan layar batin ini merupakan sebahagian dari fungsi yang harus ada dalam kehidupan manusia. Infomasi yang di sampaikan dari retina ke hypothalamus dinamakan retinohypothalamic tract. Ia membawa infomasi kitaran cahaya
dan kegelapan kepada wilayah hypothalamus, dalam satu pusingan yang lengkap proses ini di namakan suprachiasmatic nucleus (SCN).

Dari SCN, isyarat saraf akan bergerak menghantar infomasi pada saraf pineal (sympathetic nervous system) kepada pineal gland ( mata ketiga). Isyarat ini akan memberi kesan kepada pengeluaran melatonin. Apabila isyarat ini berhenti (pada waktu malam dimana isyarat cahaya tidak begitu kuat untuk merangsangkan kelenjar hypothalamus), Ini akan memberi kesan kepada rangsangan jam biologi dalam kehidupan manusia.

Proses merangsangkan melatonin pada mata ketiga ini masih menjadi misteri dan dalam pengkajian. Tiada siapa pun yang tahu tentang hubungan antara melatonin dengan SCN. Pineal gland ( mata ketiga ) akan mengeluarkan melatonin, sewaktu anda melakukan relaksasi dan visualisasi. Tubuh badan kita akan mengeluarkan electromagnetic energy, bio eletrik energy dan bertindak balas dengan tubuh fizikal_membentuk medan tenaga di sekelilingi kita begitulah bagaimana pineal gland bekerja.

Apabila pineal gland ini aktif atau terbuka ia akan membentuk jalur
komunikasi kerohanian, berhubung dengan dunia batin. Hubungan antara kelenjar ini dengan pusat tenaga yang sangat kuat. Hubungan ini berlaku melalui ubun-ubun atau cakra mahkota anda. Sebagai contoh cuba anda perhatikan keadaan seorang bayi yang baru lahir, anda akan dapati di bahagian ubun ubun bayi tersebut ada bahagian lembut, di situlah merupakan hubungan antara bayi dan alam kerohanianya berhubung. Hubungan ini terbentuk dari alam kandungan lagi. Apabila bayi tersebut mula meningkat dewasa hubungan tersebut terhenti akibat penggunaan mata fizik yang berlebihan. Bayi mengenali dunia luar menggunakan mata fizik tersebut. Energy yang sepatutnya digunakan pada mata ketiga telah di ambil alih oleh mata fizik. Akibatnya bayi hanya di asuh dan di didik melalui apa yang dia lihat, dengar, sentuh, cium dan rasa. Panca indera luaran ini saja yangmembentuk sifat dan cara berfikir manusia.

Contoh: Pernahkah anda melihat orang buta, ? Perhatikan bagai mana intuisi orang buta berkembang menjadi lebih peka dari orang biasa. Ini di sebabkan penggunaan mata fizik yang kurang. Maka energy di gunakan pada 'indera dalaman' maka indera dalamanlah yang lebih bekerja dari indera luaran.

Adalah amat rugi jika pengetahuan ini tidak anda manfaatkan dengan baik. Keseimbangan antara indera dalaman dan indera luaran merupakan sesuatu yang wajib ada pada setiap manusia yang ingin berjaya dalam kehidupan dua dimensi ( alam dunia dan alam rohani ). Indera dalaman dapat di aktifkan dengan berbagai cara, melalui mind metode atau kerohanian bukan menjadi soal yang penting hasil dan tujuanya. Anda dapat membuat sebuah penilaian dan keputusan serta tindakan bergantung daripada
maklumat yang anda perolehi dari kedua indera tersebut.

Jika keputusan yang hendak di ambil bersifat fizikal, anda di sarankan menggunakan indera luaran. Misalnya menentukan sebuah perniagaan yang harus anda pilih, lihatlah dulu bukti bukti kejayaan yang telah diperlihatkan kepada anda. Jika keputusan yang ingin di ambil bersifat dalaman, misalnya kejujuran, kepercayaan, tanggung jawab seseorang bahkan menentukan pasangan hidup anda. di sarankan anda mengindera dengan indera dalaman anda. lihat bukti kerohanian anda, lihat melalui mata ketiga anda, pendengaran batin anda, suara hati anda dengan
jelas. barulah anda melakukan sebuah tindakan.

Lebih lebih lagi jika kedua dua indera anda bekerja secara serentak. Anda akan mendapatkan maklumat tersebut melalui kedua dua indera sekaligus. Hubungan kerohanian ini berlaku apabila anda melakukan relaksasi dan visualisasi minda.

Latihan:
1. Relaksasi minda, jiwa dan fizikal anda. kendurkan seluruh tubuh
badan anda.

2. Niatkan dalam hati anda " saat ini saya semakin rilek semakin
tenang, semakin tenang"

3. Lakukan pernafasan ZMP ( teknik dan cara dapat anda perolehi dengan email [EMAIL PROTECTED] ).Pernafasan ZMP merupakan sebuah teknik pernafasan yang sangat luar biasa dapat membangkitkan tenaga eletrikbio dalam jangkamasa yang sangat singkat. (15-30 min). Pernafasan ini juga menjaro2u.com ajarkan dalam kursus "The Power Of Your Subconsious Mind".

4.Dengarkan CD 3RD eye Stimulation.

5. Sambil mendengar CD tersebut goyang kan badan ke kiridan ke kanan dengan lembut. Seperti orang sedang berzikir. Bertujuan untukseimbangkan belahan otak kiri dan kanan dan mempermudahkan perjalanan eletrik Bio ke dalam saraf pineal (sympathetic nervous system). Lakukan terus menerus sehingga anda merasakan ada renjatan eletrik berkuasa rendah di bahagian mata ketiga anda

6.Apabila aliran eletrik naik kebahagia mata ketiga. Anda akan melihat layar batin yang beranikan warna. Warna layar batin anda bergantung pada emosi yang anda pancarkan. Seperti mata fizikal anda yang berinteraksi dunia luar menggunakan isyarat eletrik. Begitu juga lah mata batin anda bekerja. Isyarat eletrik sangat penting di bangkitkan untuk memperjelaskan penglihatan mata batin anda, dengan mendengarkan CD 3RD eye Stimulation dan melakukan latihan ini penglihatan anda akan mencapai seperti screen TV. Selamat mencuba.

   Minda & Deep Love
Anda menginginkan hubungan di mana Anda merasa benar-benar merasa “content” dan fulfilled , yang mana pasangan anda akan memberi sokongan kepada anda di dalam segala bidang ?

Minda memiliki cara membangun dan mempertahankan hubungan. Mengetahui Attraction Strategy pasangan Anda adalah wajib, karena setiap orang mempunyai strategy untuk tertarik pada seseorang. Dalam penulisan kali ini anda di ajarkan cara mengertahui Attraction Strategy pasangan agar Anda dapat selalu memenuhinya untuk pasangan Anda.

Kuasa Minda membantu Anda menemukan Deep Love Strategy dari pasangan dan mengetahui pemicunya sehingga Anda dapat membuat pasangan anda selalu jatu cinta setiap hari hanya dengan mengaktifkan kembali deep love strategy dapat menambah keintiman dan membuat kehidupan pasangan menjadi berbunga.

Pilihan di tangan anda, anda berhak memilih dan memiliki hubungan yang anda pilih untuk mengisi kehidupan anda. Orang tua Anda dan hubungan masa lalu memiliki pengaruh besar pada dan bagaimana Anda akan bertingkah laku. Semua pengaruh ini menentukan apa yang Anda inginkan dan apa yang tidak Anda inginkan dari sebuah hubungan. Time Line Therapy ( Hypnotherapy ) juga dapat membantu anda membersihkan pengalaman masa lalu yang dapat menghantui hubungan anda dengan pasangan untuk menjadi kukuh dan harmoni.

Fundamental masalah antara pasangan dan diri Anda sendiri terjadi saat Anda meletakkan sebuah nilai yang sangat tinggi pada sesuatu tetapi orang lain tidak berpikir itu adalah penting.   

Rahasianya adalah untuk mengetahui apa yang penting bagi Anda dan pasangan Anda. Minda memiliki teknik – teknik khusus untuk menemukan nilai-nilai yang tidak disadari yang dapat menjadi driver dari hubungan Anda. Kita tidak menggali potensi minda, maka kita biarkan minda bekerja dengan kehendaknya sendiri. Sesuatu yang berlaku itu mungkin baik kepada anda tapi sebaliknya kepada minda.

Nah apakah hukum tarik menarik dalam satu hubungan adalah sebuah mitos ?

Carl Jung, mengatakan bahwa dalam hubungan, kita mencari satu sama lain secara tidak sadar dan kemudian mempromosikan ketakutan terdalam kita kepada pasangan kita …

Hal seperti yang biasa terjadi di dalam sebuah hubungan dimana orang biasanya menyalahkan sikap buruk kepada pasangannya. Jung mengatakan bahwa sesuatu pengalaman masa lalu yang terpendam dapat mempengaruhi penilaian kita terhadap pasangan kita.

Berikut ini adalah hal sederhana yang dapat Anda lakukan untuk memulai mencorak dan memiliki hubungan yang ingin Anda miliki bersama dengan pasangan Anda ;

1. Silahkan tulis semua hal termasuk sifat, sikap , atau ciri – ciri yang anda inginkan dari pasangan Anda. Jika anda belum mempunyai pasangan , tuliskan semua sifat atau ciri – ciri dari pasangan yang anda inginkan.
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 

Pikirkan bahwa sikap, ciri – ciri atau sifat yang anda inginkan dari pasangan harus anda miliki, contohnya begini sifat yang anda inginkan dari pasang harus ada dalam diri anda. Bagaimana Anda dapat menarik sesuatu jika hal tersebut tidak ada dalam diri Anda, nah ini adalah hukum tarik menarik.

So mulai sekarang lakukan hal – hal yang telah anda tuliskan diatas. Jika Anda belum mempunyai sifat atau ciri-ciri yang Anda sebutkan diatas, itu hanya Limiting Decision . Minda dapat meng-“uninstall” dan “undo” limiting decision dan dapat di kombinasi dengan teknik Psychotronika untuk meng “install” desired behavior” yang ingin anda miliki. Those traits or behaviors has to be present inside you ! Remember, like attracts like !

2. Silahkan tulis semua sifat atau ciri – ciri yang anda sangat tidak sukai atau anda benci dari pasangan Anda . Jika Anda belum punya pasangan tuliskan apa sifat yang tidak anda sukai dari pasangan yang anda impikan.
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 
_______________________________ 

Tahukan Anda bahwa apa yang anda benci atau tidak anda sukai dari pasangan anda adalah kemungkinan anda punya pengalaman negative di masa lalu yang belum di selesaikan. Dengan melakukan pembersihan emosi negative dimasa lalu anda dapat menarik hal yang anda inginkan termasuk dari pasangan anda atau dalam mencari pasangan. Ingat Perception is Projection ! menuirut Carl Jung, kita cenderung “repressed emotion” di masa lalu dan melepaskannya pada orang sekeliling termasuk pasangan kita yang biasanya berupa hal yang tidak anda sukai atau benci.

Again, like attracts like, anda menarik hal – hal yang ada dalam diri anda begitu kata hukum tarik menarik. Nah apa yang perlu anda lakukan adalah jika anda punya satu hal saja yang tidak anda sukai dari pasangan anda, segera bersihkan diri dari pengalaman masa lalu untuk memiliki hubungan yang anda impikan.

Membersih emosi di masa lalu ( salah satu Aplikasi dalam latihan Psychotronika )

1.Lakukan latihan ini dalam posisi berdiri. Tangan di tempelkan pada bahagian tengah - tengah dada. Titik Alpha yang pertama, rasakan kehangatan pada bahagian dada. Kembangkan rasa damai dan tenang di bahagian dada tersebut. Intention atau niat arahkan pada rasa damai tersebut, hukum wazaki mengajar kita " di mana anda berniat disitulah energy terfokus.... energy and order. Katakan di dalam diri anda " aku bersama damai, damai berada dalam diriku, aku menyatukan diriku dengan perasaan damai.

2. Setelah anda berada dalam kondisi kedamaian_ nikmatilah.Stop. Langkah yang kedua, setkan energy anda, bermaksud memberi order atau arahan kepada energy anda untuk membawa anda kepada fitrah asal kejadiaan anda dari tiada kepada ada. meng "uninstall" data kedalam fikiran anda. Saya namakan proses ini sebagai mengfomatkan diri. Perentahkan energy kesedaran diri anda tarik nafas dan tahan nafas di dada katakan dalam hati "ya rahman, ya rahim bawalah aku kedalam dalam kota tauhid di atas nama allah" 3x lepaskan nafas sambil bola mata fokus kearah 2 kaki di atas ubun-ubun anda.

3.Sekarang tugas anda adalah mencari titik Alpha yang kedua, universal law _ everything assist in two difference polarity with infinite frequency deviation and set up. Kedua-dua titik ini mempunyai energy yang saling tarik menarik antara satu sama lain. Pertemuan diantara 2 titik ini akan menghasilkan sebuah energy baru yang mempengaruhi perubahan pada tingkah laku manusia. Titik ini berada di dua kaki di atas kepala anda. Fokus ke arah 2 kaki di atas ubun-ubun anda..... emailkan kepada rafeeailiah@yahoo.com pengalaman anda. Saya tidak akan menerangkan pengalaman indah ini disini. Saya tidak ingin blog ini di jadikan sebagai sumber infomasi semata-mata. Saya ingin anda menjadi sebahagian dari diri saya....... "do it now".

Jika latihan ini anda lakukan secara rutin insyaallah, anda hidup dalam "kekinian" tidak ada trauma masa lalu dan ketakutan kehidupan di masa akan datang. Anda hidup di masa kini... tidak ada perbandingan dengan memori kehidupan di masa lampau. Latihan ini merupakan latihan pembersihan memori di alam bawah sedar BUKAN LATIHAN PEMBERSIHAN DOSA DI MASA LALU.

P/s : Berhati-hati kerana anda akan melakukan latihan 100% berhasil tergantung pada terma dan syarat tertentu yang saya berikan hanya melalui email sahaja. 


Berikut adalah beberapa pekara yang dapat anda lakukan untuk meningkatkan hubungan anda dengan pasangan / calon anda :
* Menetapkan tujuan yang realiti dan dapat dicapai dan di persetujui bersama-sama mencipta paradikma baru. 

* Bersihkan semua emosi negatif yang melekat dalam hubungan Anda – baik saat ini dan / atau masa lalu, sehingga menghapus semua kenangan negatif Anda mungkin telah dibangun dari waktu ke waktu untuk pasangan atau calon pasangan anda. 
* Membersihkan semua keyakinan yang membatasi (limiting belief) yang menghentikan Anda dari mempunyai hubungan yang Anda inginkan 
* Menemukan apa yang penting bagi Anda berdua dalam hubungan Anda, bekerja satu sama lainnya untuk menyelesaikan setiap konflik, lakukan penyesuaian Anda berdua dan saling membantu sepenuhnya dalam mendapatkan apa yang Anda inginkan. 
* Belajar bagaimana untuk saling memberi dan menerima menghilangkan hambatan komunikasi untuk menyokong satu sama lain 
* Memahami kepribadian masing-masing sehingga Anda dapat sepenuhnya berada dan merasakan keharmonisan yang dalam yang anda berdua ingin miliki 
* Mengizinkan diri anda menarik dan tertarik untuk mengizinkan pasangan untuk merasa jatuh cinta dengan Anda setiap hari.
((( menjaro.blogspot.com )))